25 January, 2024

Guide til smuk og effektiv indretning af dit vitrineskab


Vitrineskabe er en af de hotteste trends i øjeblikket, og det giver god mening, når man kigger på alle de muligheder, som de bringer med sig. Vitrineskabe fungerer både som praktisk opbevaringsplads, som udstillingshylde og meget mere, hvilket gør dem til en alsidig og stilfuld tilføjelse til ethvert hjem. Hvis du vil have mest muligt ud af dit vitrineskab, så har vi samlet en omfattende guide til, hvordan du kan indrette dit vitrineskab.

Indret vitrineskab

Nogle ting hører til i et aflukket opbevaringsmøbel

Det er vigtigt at være opmærksom på forskellen mellem et lukket opbevaringsmøbel, såsom en klassisk kommode eller skænk og et vitrineskab som er defineret ved at være gennemsigtigt og have glas- eller plastiklåger. Selvom begge møbler hører til gruppen af praktiske opbevaringsmuligheder, er det vigtigt at huske på, at vitrineskabe er designet til at vise dine yndlingsgenstande, service eller lignende frem, mens at en kommode eller et normalt skab har en anden hensigt, som passer bedre til praktisk opbevaring af ting og mindre smukke ting. Det betyder, at du ikke skal opbevare dine opladere, ubrugte stearinlys, grimme æsker eller rengøringsartikler i dit vitrineskab – der findes langt bedre placeringer i hjemmet til sådanne ting.

Du skal tage stilling til hvilke ting, som du passer til at blive gemt væk og hvilke ting, som er en fryd for øjet at vise frem i dit vitrineskab. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem funktion og æstetik i dit hjem, og den rigtige måde at gøre dette på er ved at vælge de rigtige opbevaringsløsninger til de rigtige brugsgenstande. Hvis du har mange ting, som du gerne vil gemme væk, er det en god idé at have nogle lukkede skabe eller kommoder til rådighed, men det må aldrig være en årsag til at droppe vitrineskabet, da vi allesammen har brug for en pedestal til at fremvise vores allerkæreste ejendele.

Sigt efter en enkelt, let og luftig indretning i dit vitrineskab

Når du indretter dit vitrineskab, er det vigtigt at huske på, at det også fungerer som en form for udstillingshylde, derfor er det bedst at undgå at overfylde skabet med for mange store genstande, da dette kan give en uoverskuelig og urolig atmosfære.

En simpel, let og luftig indretning vil give dit vitrineskab et mere elegant og minimalistisk udseende, hvilket gør det nemmere at finde sin indre sindsro og slappe af i sit eget hjem. Det kan være en god idé er at kombinere mindre og større genstande i forskellige former, og sørge for, at der er god luft imellem hver genstand, så det ikke ser proppet ud.

Husk også at overveje farvevalg og materialer, når du indretter dit vitrineskab, da du ved at vælge genstande med harmoniserende farver og teksturer, kan skabe et smukt og afbalanceret element, der bliver en fryd for øjet og er behageligt at kigge på.

Skab balance i dit vitrineskab

En ideel placering til dine køkkenting

Hvis du har nogle smukke køkkenredskaber, skåle, vaser, fade eller stel, som du gerne vil vise frem samtidig med at du beskytter det mod skader og slid, så kan et vitrineskab være den perfekte opbevaringsløsning for dig. I rigtig mange vitrineskabe vil man finde det fineste keramik fra mærker som Royal Copenhagen eller Bjørn Wiinblad, smukke og dyrebare vinglas eller et spisestel, som er gået i arv og derfor uerstatteligt for familien – og det er med god grund, da det er lige netop her at vitrineskabet kommer til sin ret. Ved at investere i et vitrineskab vil du samtidig kunne frigøre plads i dine køkkenskabe og gemme dine ting på en stilfuld måde.

Et vitrineskab er en ideel opbevaringsløsning, når det kommer til at opbevare og beskytte dine fine køkkenting, da du på grund af glasvinduerne og glasdørene nemt se dine yndlingsgenstande fra alle vinkler, mens trærammen beskytter dem mod støv og skader. Du kan også bruge vitrineskabet som en dekorativ og stilfuld måde at tilføje personlighed til dit køkken på.

Så hvis du vil have mere plads i dine køkkenskabe og samtidigt opbevare dine fine køkkenting på en smuk og elegant måde, så er et vitrineskab en fantastisk løsning. 

Udstil dine smukke vaser i et vitrineskab

Det er en skam, når vores skønne vaser, som vi har samlet sammen gennem årene bliver nød til at blive gemt væk fordi at man ikke har plads til dem alle, og derfor får de ikke den opmærksomhed, de fortjener. Ofte ender de med at blive gemt væk i bryggerset, i køkkenskabene, i garagen eller kælderrummet hvilket ikke er den udstilling som de fortjener. Med et vitrineskab kan du give dine vaser den behandling, som de fortjener.

Et vitrineskab er en perfekt måde at udstille dine yndlingsvaser på, når de ikke bruges til friske blomster. Sæt i stedet nogle tørrede blomster i dem eller planter, som bedre kan overleve i klimaet bag vitrineskabets fire vægge og skabe en oase af liv inde bag glasset. 

Den samme teori gælder egentlig for alle andre indretningsgenstande og brugskunst som du ellers normalt ikke har stående frem, her bliver et vitrineskab deres redning, da det også nemt kan rumme ting som billeder, små figurer, pokaler eller andre dekorative genstande. Det vil give dit hjem et sofistikeret og personligt præg, samtidig med at det giver dig mulighed for at vise dine smukke ting frem på en stilfuld måde.


Denne artikel blev skrevet d. 25 January, 2024
af Pernille H. , Trendionista hos Trendyfour Living