18 May, 2024

Sådan rengøres messing


Messing er et smukt metal lavet af en blanding af kobber og zink, men med tiden kan det blive anløbet og få en mat overflade. Heldigvis er der en enkel og effektiv måde at få dit messing til at skinne igen uden at bruge skrappe pudsemidler.

Det skal du bruge

  • En blød tandbørste
  • Citronsyre
  • Opvaskemiddel


Sådan gør du

  1. Opløs et halvt brev citronsyre, svarende til 15 g, i en vaskebalje med 2 liter varmt vand. Du kan finde citronsyre i de fleste supermarkeder.
  2. Læg dine messingting ned i blandingen og lad dem ligge i 15 minutter.
  3. Brug en lille, blød tandbørste til at fjerne eventuelt sort snavs fra messingtingene, især hvis de har krummelurer eller detaljerede mønstre.
  4. Skyl dine messingting grundigt i vand med opvaskemiddel for at fjerne citronsyren.
  5. Tør dine messingting grundigt af med en blød klud for at forhindre vandpletter og for at give dem en skinnende finish.


Tips

  • Messing er følsomt overfor ridser, så brug altid kun milde syrer som fortyndet citronsyre til at pudse messing op med.
  • Efter rengøring og skylning, sørg altid for at polere metallet grundigt med en blød klud for at fjerne eventuelle rester af syre og for at give det en smuk glans.

Ved at følge disse enkle trin kan du nemt og hurtigt genoplive dit messing og bringe tilbage dets naturlige skønhed og glans. Nu kan du nyde det skinnende udseende af dine messingting uden at skulle bekymre dig om ridser eller beskadigelse.


Denne artikel blev skrevet d. 18 May, 2024
af Pernille H. , Trendionista hos Trendyfour Living