17 August, 2023

Hvornår skal havemøbler tages ind for vinteren?


Havemøbler er for mange en uundværlig del af sommeren. De giver os mulighed for at nyde solrige dage og lune aftener i det fri. Men med efterårets ankomst stilles det evige spørgsmål: Hvornår skal havemøblerne tages ind for vinteren? Her er nogle retningslinjer, som du kan følge.

1. Materiale er nøgleordet

Havemøblers holdbarhed i udendørsforhold afhænger stærkt af, hvilket materiale de er lavet af:

Træ: Træmøbler, især dem lavet af blødere træsorter som fyr, kan begynde at rådne, hvis de udsættes for for meget fugt. Selv hårde træsorter som teak kan med tiden tage skade af det danske vintervejr. Træmøbler bør derfor tages ind, før den første frost sætter ind.

Metaller: Mens rustfrie stål og aluminiumsmøbler generelt kan tåle fugt, kan de stadig tage skade af ekstreme temperaturer. Det er derfor en god idé at tage dem ind, når de første vinterstorme melder deres ankomst.

Plastik: Selvom plastmøbler er ret modstandsdygtige over for vejret, kan de blive skøre i meget lave temperaturer. For at forlænge deres levetid bør de opbevares indendørs i de koldeste måneder.

2. Opbevaringens forhold

Hvis du ikke har plads til at tage dine havemøbler helt indendørs, kan en garage, skur eller en overdækket terrasse også gøre tricket. Det vigtige er at beskytte dem mod direkte eksponering for regn, sne og frost.

3. Overvej overtræk

Hvis du simpelthen ikke har mulighed for at flytte dine møbler indendørs, kan du overveje at investere i overtræk til havemøbler. De er designet til at beskytte mod vejrets luner og kan være en god løsning, især for større møbler eller dem, der er svære at flytte.

4. Husk puderne

Selvom dine møbler måske kan tåle vintervejret, gør dine puder sandsynligvis ikke! Fugt kan føre til mug og mildew, så sørg for at opbevare puder i tørre, indendørs forhold.

Find de rigtige havemøbler for dig

Mens vi taler om at beskytte vores elskede havemøbler, er det værd at bemærke, at hvis du er på udkig efter nye, robuste og stilfulde havemøbler, der kan modstå elementerne, har vi noget for dig. Besøg vores havemøbler kategori, hvor du vil finde en bred vifte af møbler designet til at holde sig smukke og funktionelle, uanset vejret. Fra holdbare træsorter til rustfrit stål og vejrbestandige plastvarianter – Trendyfour har noget for enhver smag og ethvert behov.

Afsluttende tanker

Det er altid bedre at være på den sikre side, når det kommer til at passe på dine havemøbler. Ved at tage dem ind i tide eller beskytte dem korrekt sikrer du, at de forbliver i god stand i mange år fremover. Så selvom det kan føles lidt tidligt at tænke på vinteren allerede i efteråret, vil dine havemøbler takke dig for det, når foråret atter banker på døren!


Denne artikel blev skrevet d. 17 August, 2023
af Nicoline F. , Fashionista hos Trendyfour Living