10 March, 2023

Har du set Danmarks næste klassiker?


Den fjerde sæson af 'Danmarks næste klassiker' er i fuld gang og nøj, hvor er det spændende at følge med. Vi har siddet limet til skærmen henover de seneste 3 sæsoner og denne er ingen undtagelse, hvor de 5 håbefulde deltagere hver tirsdag skal kaste sig ud i endnu et intenst designforløb. I samløb med programmets dommere, Kasper Salto og Louise Campbell, så har er formgivning, funktionalitet og tidens designtrends virkelig sat i højsædet.

Danmarks næste designklassiker

I den nye sæson kan du i hvert afsnit møde de 5 designere, Anne Bronton, Thomas Albertsen, Charlotte Steen, Aviaaja Ezekiassen og Kasper Kyster når de skal kaste sig ud i ukendte designprojekter og på kun 3 uger skal en ny klassiker – et nærmest umuligt projekt, men som de godmodigt og ihærdigt kaster sig ud i, måned efter måned. Heldigvis skal vi seere ikke gøre så meget andet end af læne os tilbage og følge med og vi kan godt love, at det er fantastisk underholdning, når man ser de forskellige deltagere blive kastet ud i lidt af hvert, støde hovedet mod muren og i det hele taget angribe designprojekterne fra vidt forskellige vinkler.

Sæsonens første program blev vist den 14. februar og vi er nu nået igennem 3 afsnit, hvor de allerede har designet et bord til små boliger, en fleksibel børnestol og et opbevaringsmøbel til et børnehospital. Det er kun programmets planlæggere og showets dommere, som ved hvad de sidste programmer kommer til helt præcist at handle om.

Serien passer som helhed perfekt ind i tidens ånd, da de angriber højtstående og yderst aktuelle emner som bæredygtighed, genanvendelighed og konceptet med at møbler ikke bare skal have én funktion og så smides ud. I ét af afsnittene skal deltagerne endda give deres bud på en affaldssortering, hvilket er et emne, som passer super godt ind med de overordnede rammer for programmet.

Kort præsentation af programmets deltagere

Anne Bronton er uddannet som designteknolog og har en overbygning som møbel- og interiørdesigner. Det må siges at gøre hende yderst interessant og relevant for programmet. Uden for programmets sendeflade, så bor hun i Stauning i Jylland, hvor hun holder til med sin kæreste og datter. Ligesom flere af de andre deltagere, så driver hun sin egen virksomhed, hvor der er fokus på forskellige originale behov.

Thomas Albertsen er lidt ældre end Anne og med 44 år på bagen, så har han nået lidt af hvert i sin tid. I 2007 blev han uddannet på Designuddannelsen fra Det Kongelige Akademi med et fokus på industrielt design. Ligesom Anne, så driver han sin egen virksomhed i Valby, hvor han bor sammen med sin familie.

Charlotte Steen er programmets ældste deltager på 57 år og er bosat i selveste Christiania i København. Her driver hun sig designværksted, hvor hun laver alt for møbler til skulpturer og lignende. Hun er en særdeles kyndig smed og benytter metallets styrker i langt de fleste af hendes projekter.

Aviaaja Ezekiassen kommer fra Grønland, som man måske kan ane på navnet. Her er hun opvokset i Nuuk, men flyttede allerede som 20-årig til Danmark, hvorfor hun valget at studere på Arkitektskolen. Aviaaja driver også sin egen virksomhed på Østerbro i København, hvor hun i store træk udnytter sin kulturarv fra Grønland og omskriver den til ny æstetik i hendes arbejde.

Den sidste deltager er Kasper Kyster, som blot er 28 år. Han har en Master i Møbel & Objekt Design fra Det Kongelige Akademi og bor ligesom Aviaaja til dagligt på Nørrebro i København. Vi har altså stort set kun fat i et københavnsk deltagerpanel i denne sæson.

Kort præsentation af programmets dommere

Kasper Salto er en anerkendt dansk møbeldesigner, som er født i 1967 i København. Han er uddannet fra Danmarks Designskole i 1994 og startede kort tid efter sit eget designstudie i København.

Salto har arbejdet sammen med flere førende møbelproducenter og har skabt en række møbler, der er blevet ikoniske designklassikere. Han kan man eksempelvis nævne den ergonomiske stol “NAP”, som er blevet udstillet på Museum of Modern Art (MoMA) i New York, og “Ice” stolen, som er inspireret af isterninger og har en unik, organisk form. Salto har modtaget flere priser og udmærkelser for sit arbejde, herunder Design Plus Award og Red Dot Design Award. Han er fortsat aktiv inden for møbeldesign og arbejder med både nationale og internationale kunder.

Louise Campbell er en dansk designer, der er kendt for sit legende og eksperimenterende tilgang til design. Hun er født i 1970 og uddannet fra Danmarks Designskole i 1995 og London’s Royal College of Art i 1999.

Louise Campbell er kendt for at skabe unikke og funktionelle møbler og belysning, der ofte kombinerer traditionelle håndværksteknikker med moderne materialer og teknologier. Hun er også kendt for sin brug af farver og mønstre, som hun bruger til at tilføje personlighed og karakter til sine designs.

Nogle af hendes mest kendte designs inkluderer lamperne LC Shutters og LC Eclipse for Louis Poulsen og stolen Prince for Hay. Hendes værker har vundet flere priser og er udstillet på flere anerkendte museer og gallerier i hele verden.

Næste program

Husk at sætte dig klar foran fjernsynet på Tirsdag d. 14. marts, hvor det næste afsnit af Danmarks næste designklassiker løber af staben. Vi glæder hos!


Denne artikel blev skrevet d. 10 March, 2023
af Pernille H. , Trendionista hos Trendyfour Living