16 June, 2022

10 tips til et hyggeligt soveværelse


Du bruger en stor del af dit liv i soveværelset - netop af denne grund bør du gøre det til et så komfortabelt sted at være som muligt. Læs med for nogle tips her.

Soveværelset er det værelse som du ultimativt bruger mest tid i, man siger at hele 33% af ens liv bliver tilbragt i soveværelset. Af denne grund bør soveværelset være et personligt tilflugtssted – et fristed der udtrykker dine yndlingsfarver, følelser og personlighed. Læs nedenfor nogle tips til, hvad der er vigtigt at fokusere på, når du skal indrette og gøre soveværelset til et hyggeligt sted af være og tilbringe tid i.

Vælg diskrete farver

I stedet for markante og fremtrædende farver, bør du vælge beroligende nuancer og afslappende toner i dit soveværelse. Tænk derfor nøje over dit valg af farver på væg og loft. Et godt bud på hvilke farver du kan bruge kunne være en blid blå eller grøn, da disse farver anses som rolige og fredfyldte.

Rolige nuancer hjælper med at sætte stemningen for hygge og komfort. Andre oplagte farver kunne også være beige eller brunlige farver. Et generelt råd er at bruge tonede versioner af dine yndlingsfarver.

Du må ikke overse loftet

Loftet er den femte væg i soveværelset og mange overser denne, når de skal male soveværelset. I stedet for at ligge og kigge op på et tomt hvidt loft, så er det oplagt at tilføje et mønster i loftet i form af et tapet, eller simpelthen at inkludere loftet, når du alligevel også skal male væggene.

Hvis du vælger at male loftet, så vil dette medvirke til at loftet bliver sænket visuelt, hvilket kan give følelsen af komfort og intimitet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Fønixhuset (@foenixhuset)

Hold indretningen enkel

Et soveværelse skal se hyggeligt og simpelt ud, uanset hvilken stil du indretter dig med. For at lette skabe en lettere stemning i rummet skal der gerne være mindst en meter mellem seng og sidevægge eller store møbler, og mindst to meter mellem sengen og andre møbler du har i soveværelset såsom skrivebord eller kommode.

Indret dit soveværelse så simpelt som muligt. En seng, et eller to sengeborde, en kommode og stol er must-haves – alt andet bliver hurtigt for meget. Derudover bør tilbehør holdes til et minimum. Vælg et smukt kunstværk, arrangér nogle familiebilleder, tilføj blomster og stearinlys, og lad det være nok i sig selv. Hvis der bliver pyntet med for mange små genstande, kan det hurtigt virke rodet.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Athena Calderone (@eyeswoon)

Vælg den rigtige størrelse møbler

Når du skal købe møbler til soveværelset, så skal du starter med en grundidé og have en tegning med mål på rummet. Det er vigtigt at alle møbler passer ind i rummet. På denne måde undgår du at vælge møbler som ikke passer ind – en seng som er for stor og en kommode som er for lang.

Hvis dit soveværelse er meget stort, skal du selvfølgelig også tage højde for dette. Her vil det være oplagt at placere en bænk for enden af sengen, eller tilføje en lænestol i den ene side af rummet.

Hav rigeligt med opbevaringsplads

For at opnå den fredfyldte følelse i soveværelset, så skal de fleste ting der kan rode helt gemmes ud af syne. På denne måde fremstår værelset mere roligt og rummeligt. Tænk derfor over at være et natbord som har skuffer eller indbygget skab, således at du kan skjule bøger, cremer og andre ting du bruger i soveværelset.

Derudover kan du også tilføje en skænk eller kommode et andet sted i rummet, så du kan opbevare ekstra lagner, tæpper og puder. For at føje til den fredfyldte følelse af et soveværelse skal du gemme ting ude af syne. Værelset vil fremstå mere roligt og rummeligt.

Lav din egen hyggekrog

Giv dig selv en speciel gave i form at et roligt sted at sidde og læse. Hvis du har pladsen, er det den perfekte mulighed for at skabe et intimt læse- eller loungeområde, hvor du stiller en behagelig stol (evt. med en fodskammel). Hvis du har en stor vindueskam er det også oplagt at bygge en plads her, hvor du kan sidde og slappe af. Et stort plus er det naturlige lys, som gør det nemmere at læse.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af White Sage (@white__sage)

Forkæl dig selv med luksuriøst sengetøj

Du skal helt sikkert prioritere at købe noget sengetøj, som er af en høj kvalitet, lavet i et eksklusivt materiale. Der er ikke noget der giver bedre komfort og skaber en hyggelig stemning som smukt og blødt sengetøj. Når du vælger dit nye sengetøj, så vær opmærksom på hvilket materiale det er lavet i – et godt tråd er at købe et med en høj tråd tælling og i egyptisk bomuld.

Gardiner til vinduet

Et smukt klædt vindue hjælper med at ramme det ind og kan således skabe et helt unikt udtryk i soveværelset. Gardinerne giver en perfekt mulighed for at tilføje farve, mønstre og tekstur til rummet. Mange gardiner fås både som lette og luftige, hvilket kan bruges når der kommer sollys ind, men derudover også med tilføjet mørklægningsgardin bagerst, så der kan blive helt mørkt når du skal sove.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Tilføj flere lyskilder

I et soveværelse er det godt at have flere lyskilder i rummet. Omgivende belysning kan lyse hele rummet op, mindre lamper kan fokusere lyset til læsning og et helt tredje lys kan hjælpe med at give en hyggelig belysning på væggene.

Lad soveværelset være en ferie

Selvom det kan være hårdt, så prøv at holde telefonen, computeren og tv’et ude fra soveværelset. På denne måde får du skabt en værelse, som du slapper af i på en helt ny måde. Selvom det måske kan lyde hårdt, så vil du med tiden elske at have en værelse som er dedikeret til læsning, sove og romantik.


Denne artikel blev skrevet d. 16 June, 2022
af Nicoline F. , Fashionista hos Trendyfour Living