13 July, 2022

7 kreative måder du kan snige lidt farve ind i køkkenet på


Det er nærmest blevet standarden her i norden, at vi skal have en hvidt, gråt eller beige køkken, med messingbeslag, gasblus og en indbygningsopvaskemaskine. Men der findes mange måder, hvorpå du kan snige lidt farve ind og skabe et endnu mere fantastisk køkken.

Artikel om farver i køkkenet

Det er helt utroligt hvor stor en forskel et smule maling, farverige køkkenmaskiner, anderledes klinker eller en ny polstring til møblerne kan gøre for et ellers neutralt eller hvidt køkken. Derfor dedikerer vi denne artikel til alle jer, som hidtil har trukket på skuldrene eller ignoreret muligheden for at lege med lidt mere modige farver i jeres ellers neutrale køkkener.

1. Mal indersiden af køkkenskabene

Uanset om du har klassiske lukkede køkkenskabe fra IKEA eller mere landlige vitrineskabe med gennemsigtigt glas, så er det en effektiv måde, at få mere farve ind i køkkenet på, hvis du maler indersiden af dine køkkenskabe i en kraftig farve. Det vil ikke kun kunne give køkkenet mere karakter og personlighed, men det er også en måde hvorpå du kan lege med dine yndlingsfarver uden at det vil dominere eller overtage hele indretningen. Selv i et køkken med flere store vitrineskabe, der vil en kraftig farve aldrig fylde mere end 5-10% af de samlede overflader i køkkenet. Selvom du har køkkenskabe uden glas, så vil en indvendig farve kunne give en finurlig overraskelse hver gang du åbner dem – lad derfor ikke dette afskrække dig for at afprøve denne løsning.

2. Vælg en farverig stol

Det er ikke alle som har plads til et spisebord med flere forskellige spisebordsstole ude i køkkenet, men de fleste har måske plads til én enkelt lænestol, loungestol eller spisebordsstol. Herved vil man kunne sidde og holde kokken med selskab, nyde et glas vin eller blot betragte resten af køkkenets indretning. Vores stileksperter er enstemmige i, at den nemmeste måde at introducere lidt farve i køkkenet, er at finde én eller flere farverige stole. Det vil give en sjov effekt uanset om den kun er til pynt eller en del af et større spisebordsssetup.

3. Overrask!

Som tidligere nævnt, så kan én måde at tilføre lidt farve til køkkenet være, at du maler dine skabe indvendigt. Denne tilgang vil tilføre en form for overraskelse til rummet og være en unikt måde at gøre indretningen lidt mere levende. Det kan du dog også gøre mange andre steder, såsom i skuffer, på reoler, bag radiatoren, på døre og andre steder som ikke altid er synlige. Ved at tilføre kraftige farver på uventede steder, giver dybde og æstetik på en utrolig effektiv måde. Vælg en nuance eller farve som sætter smil på læberne, hver gang du åbner op for dem eller overrask dine gæster, når de gør det.

4. Hold den røde tråd

Det er efterhånden blevet en rød tråd, at vi nævner det, men husk nu at holde en rød tråd. Du bør ikke dække hele din bolig eller lejlighed til at med et virvar af forskellige farver, skøre mønstre og skæve designs. Prøv i stedet at være kreativ, mens du holder en rød tråd mellem enten nogle udvalgte farver eller mønstre. Måske har du en rød sofa i stuen, hvorfor du nemt ville kunne introducere en rød lænestol ude i køkkenet. Alternativt har du måske malet dine hylder i soveværelset blå, hvorfor du vil kunne introducere den samme blå farve på dine kabinetskabe i køkkenet. Skab en sammenhæng og tilfredsstil dine øjne!

5. Giv lidt varme til dine karme

Vi kender det allesammen, er vokset op med det og ser det alle steder – vindueskarme og dørkarme er og bliver hvide – alle steder! Men hvorfor? Du kan opnå et meget unikt, interessant og spændende udtryk ved at give dine karme en farve. Det kan være alt fra mere subtile farver, der er nemme at harmonere eller mere modige og gennemslagskraftige farver, der er skelsættende. Stuk, paneler og lister bliver ofte malet i en anden farve i gamle bygninger, men der er ingen grund til at begrænse sig til disse steder. Giv dit hjem et løft og fremhæv flotte detaljer i alle dine karme – det er ordet herfra!

6. Mal i øjenhøjde

Hvis du primært er vant til at introducere farve gennem dine møbler, så vil næsten alt være nede i gulv- og benhøjde. Overvej hvordan du kan få nogle af dine farver højere op, ved hjælp af maling, farverige lamper eller køkkenskabe. Giv loftlisterne et strøg maling eller find en loftlampe i pangfarver. Det vil give rummet mere dybde og hjælpe til at blikket ikke konstant bliver suget nedad.

7. Køkkenredskaber behøver ikke være sorte

Det er ikke kun møbler og maling som kan give farve og spil til dit køkken. Mange brands er begyndt på eller har længe haft et udvalg af farverige potter og pander, salt- og peberkværne, tallerkener, bestik, glas eller lignende. Det er en relativ sikker måde at få lidt farvespil ind i køkkenet og især hvis du har kabinetskabe med glaslåger.

For at opsummere det hele, så er det altså ikke længere nødvendigt at holde sit køkken i de mere kedelige hvide og neutrale toner. Giv det et skud farve ud fra den tilgang, som du føler dig komfortabel med og nyd godt af effekten!


Denne artikel blev skrevet d. 13 July, 2022
af Pernille H. , Trendionista hos Trendyfour Living