20 June, 2022

Netflix programmer for indretningsnørden


Hvis du også er typen som elsker indretning, inspiration fra andres hjem eller tips og tricks til hvordan du selv kan forny dit eget hjem, så kommer der her en guide til de mange indretningsinspirerede show fra Netflix.

Netflix programmer om indretning og bolig

Specielt efter Corona er det stukket helt af med indretningsrelaterede tv-programmer på kryds og tværs. Der er faktisk så mange, at det er nær umuligt at få set dem allesammen. Derfor har vi her lavet en guide til hvilke der er vores absolut favoritter på Netflix.

Dream Home Makeover
Hvis du er en stor tilhænger af at pinne indretningstips til din pinterest side, så vil du sandsynligvis være bekendt med Studio McGee som er et indretningshus med nogle af de aller mest delte opslag på tværs af de sociale medier. Denne trend er selvfølgelig også blevet opsnappet af Netflix, og derfor har vi valgt at lave denne 6-episoders serie som netop følger Studio McGee grundlæggerne Shea og Syd, som også er mand og kone. De hjælper private med at skabe deres drømmehjem, samtidig med at de deler ud af deres store visdom inden for indretning og styling af boligen. Den er et must-see for alle designelskere.

Interior Design Matters
Oprindeligt blev dette program vist på BBC og præsenteret af Fearne Cotton. Sidenhen har Netflix inkluderet programmet i sin portefølge og med god grund. Det er et klassisk konkurrence-præget setup hvor 10 passionerede designere kæmper om at vinde en kontrakt til en livsændrende stilling, hvor de kan udleve og tjene penge på deres store passion. Hver episode kommer med en ny udfordring, som kan indeholde alt fra skulle genindrette et rum til at omforme butikslokaler eller bringe liv til en gammel hytte. Der ligger 8 episoder, som er utroligt afhængighedsskabende.

Tidying Up With Marie Condo
Den utroligt populære og kendte organiseringskonsulent, forfatter og TV-show vært, Marie Konto, er her hovedpersonen bag dette program. Naturligvis handler det om, at hun skal hjælpe private rodehoveder med bedre at få organiseret deres bolig. Selvom konceptet måske er lidt cliche, så kan man ikke holde øjenene fra hendes muntre væsen og evne til at bringe glæde frem hos de forskellige gæster i programmet.

The Home Edit
I naturlig forlængelse af Marie Condo, så vil The Home Edit også tiltale alle os ordensmennesker. Her har du hele 2 sæsoner at dykke ned i, da sæson 1 blev så populær at de simpelthen ikke kunne afholde sig fra at lave en sæson mere. I programmet vil du kunne opleve alt nogle af LA’s mest misundelsesværdige garderober til et Kardashian spisekammer. Her finder du stensikker inspiration til din egen bolig, dog med den risiko, at du straks vil gå i gang med at omorganisere dit eget hjem.

Amazing Interiors
Nu bevæger vi os op i en anden skala, når Amazing Interiors præsenterer fantastiske indretninger i relativt normale huse. Så snart du træder indenfor i flere at disse hjem, så garanterer vi, at du vil tabe kæben af bare misundelse. Netflix har virkelig gjort det godt i forhold til at finde nogle helt ekstraordinære hjem, hvor du kan opleve alt fra et akvarium, som ejeren bruger til at dykke i, i hendes stue til et menneskestørrelse dukkehus. Glæd dig!

Queer Eye
Du kender helt sikkert dette program i forvejen, og hvis ikke, så har vi tabt tallet for hvor mange sæsoner der efterhånden eksisterer. Queer Eye er et virkelig livsbekræftende tv-program, hvor de 5 fabulous Bobby, Antoni, Jonathan, Karamo og Tan virkelig vender op og ned på privates hjem, udseende og livsstil. De hjælper til at opbygge deres livskvalitet og selvtillid på en måde, så selv ikke familien kan genkende dem, når de er færdige (på den gode måde). Indretningsmæssigt er det især Bobby Berk som du skal holde øje med, han transformerer nemlig gæstens hjem fuldstændig på kun 48 timer.

Tiny House Nation
I dette program får du et kig ind i en række af Amerikas mindste hjem. Et stykke tid før Corona blev det et populært koncept at skære så meget overflødighed fra i sit liv, hvilket gælder alt fra tøj til ejendele, møbler og bolig. Det er her at Tiny homes kommer ind i billedet, som er et koncept der har til hensigt at være mere bæredygtigt og økonomisk end det klassiske hjem. Værterne John Weisbarth og Zack Griffin rejser på tværs af USA og hjælper familier med at gøre klar til deres nye lille hjem, med dertilhørende livsstil.

Stay Here
Programmet følger Genevieve Garder og Peter Lorimer, som hjælper boligejere med at omdanne deres hjem til mere tiltrækkende AirBnB lokationer. Hvis det er tanker, som du selv har gået med, så kan du sætte det første afsnit på med det samme. Her får du tips og tricks til hvad der sælger, når folk leder efter et sted at bo via de forskellige udlejningsservices.

Motel Makeover
De to bedste venner, April Brown og Sarah Sklash har umiddelbart ingen erfaring med at designe, indrette eller renovere. Dertiltrods så køber de et gammelt og faldefærdigt motel og har til hensigt at skabe et moderne og eftertragtet motel. Serien starter lige som Corona bryder ud og så er der ligesom lagt op til en op-af-bakke kamp mod den ene udfordring efter den anden. Er du i humør til en rigtig feel-food serie, hvor den amerikanske entusiasme baner vejen for den ene succes efter den anden, mens de forskellige udfordringer bliver løst en efter en, så kan du godt glæde dig til Motel Makeover.

Million Dollar Beach House
Her er der tale om endnu et program hvor du får lov til at kigge ind i andres fantastiske hjem. Titlen fortæller nærmest hele historien, men programmet handler essentielt om hvordan en række prominente ejendomsmæglere får solgt nogle helt overdådige strandvillaer.

The Parisian Agency
I samme stil som Million Dollar Beach House, så følger The Parisian Agency en række ejendomsmæglere og mere specifikt Kretz familien, som holder til i Paris. Det er en meget succesfuld familie, som lever af at sælge fabelagtige boliger til superrige franske klienter. Det er dog ikke kun i Paris og Frankrig, som de sælger deres boliger – du vil bl.a. komme helt til Ibiza, som på alle måder kan leve op til den luksus de rige efterspørger. Foruden boliger, så har Netflix strøget en masse familiedrama og relationsunderholder ind i serien.

Dette var kun en lille forsmag på alle de mange fantastiske serier, som Netflix har at byde på. Mon ikke vi vil følge op med endnu flere tips i den nærmeste fremtid.


Denne artikel blev skrevet d. 20 June, 2022
af Pernille H. , Trendionista hos Trendyfour Living